Μήνυμα από τη διεύθυνση: Tι αλλάζουμε στο εκπαιδευτικό έτος 2021-22

Αγαπητοί γονείς, μαθητές και κοινότητα του Ωραιοκάστρου,

Η χρονιά που μόλις αφήσαμε πίσω μας έκανε όλους να ζούμε, να εργαζόμαστε και να επικοινωνούμε διαφορετικά. Σε αυτές τις συνθήκες έπρεπε ως εκπαιδευτικοί όχι απλώς να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, αλλά και να σκεφτούμε τι καινούριο μπορούμε να φέρουμε στην σχέση που έχουμε εδραιώσει μαζί σας εδώ και δεκαετίες.

Γι’αυτό το λόγο, εργαστήκαμε με κόπο και βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας τις καινοτομίες που θα ζήσουμε μαζί στο εκπαιδευτικό έτος 2021-22.

Α) ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Όπως γνωρίζετε, είμαστε το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Ωραιόκαστρο που κατάρτισε ψηφιακές τάξεις, στις οποίες οι μαθητές μας μπορούσαν να ενημερώνονται για τα καθήκοντά τους, να έχουν πρόσβαση σε υλικό μαθημάτων και εκπαιδευτικά βίντεο. Όλα αυτά πριν να έρθει ο covid-19 απρόσμενα στη ζωή μας. Σήμερα δεν επαναπαυόμαστε σε αυτό, αλλά επανασχεδιάσαμε την ιστοσελίδα για να παρέχει περισσότερα πράγματα με καλύτερο σχεδιασμό και άνεση στη χρήση. Η γραμματεία μας θα σας βοηθήσει με την παραμετροποίηση των κωδικών σας και οι καθηγητές μας θα εξηγήσουν στην τάξη το πώς θα χρησιμοποιείται αυτό το χρήσιμο για τη δουλειά μας εργαλείο. Παράλληλα, μέσα από τα νέα μας και το εκπαιδευτικό ημερολόγιο θα παραμένετε ενημερωμένοι 365 μέρες το χρόνο για τα νέα, τις δράσεις και το πρόγραμμά μας.

Β) ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ

Παρά την ενημέρωση των διαδικτυακών μας υποδομών, δεν παύουμε να είμαστε ένα εκπαιδευτήριο προσηλωμένο στην τοπική μας κοινότητα και να θεωρούμε την τάξη το κέντρο της δραστηριότητας και επαφής μεταξύ διδασκόντων και μαθητών. Γι’αυτό το λόγο, αναδιαμορφώσαμε τον χώρο δραστηριοτήτων στο κτήριο της οδού Ποσειδώνος στο κέντρο του Ωραιοκάστρου, για να φιλοξενήσει μαθήματα, διαλέξεις καθώς και δραστηριότητες στις οποίες θα έχουμε τη χαρά να διοργανώσουμε, ενώ επιλέξαμε νέα χρώματα και διακόσμηση στους χώρους υποδοχής και διδασκαλίας και στα δύο μας κτήρια.

Γ) ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΠΤΥΧΙΑ

Όσοι μας εμπιστεύεστε χρόνια γνωρίζετε ότι είμαστε πάντα ανήσυχοι και θέλουμε να είμαστε ενήμεροι σχετικά με όλες τις εκπαιδευτικές καινοτομίες. Θέλουμε να προσφέρουμε κάθε χρόνο κάτι το νέο, που να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής που ζούμε. Ετοιμάζουμε λοιπόν νέα tailor-made courses, συμμετοχές σε πτυχία και δουλεύουμε ώστε να εξακολουθήσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τις προσδοκίες σας.

Καλή πρόοδο σε όλες και όλους!