ΑΓΓΛΙΚΑ

Ναι, ο τρόπος που εργαζόμαστε είναι ιδιαίτερος, όπως ιδιαίτερο είναι το κάθε πλάσμα που βιώνει μαζί μας το θαύμα της γνώσης, της επικοινωνίας.
Ναι, το μάθημά μας είναι διαφορετικό! Αγκαλιάζει το παιδί και τις ανάγκες του, το βγάζει από την πεζή καθημερινότητα μιας κλασικής εκπαίδευσης, του ανοίγει ορίζοντες σκέψης, του προσφέρει κίνητρα, του ενισχύει την αυτοεκτίμηση, γιατί δουλεύοντας σε ομάδα, τα ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ και τολμάει να κοιτάει ψηλά.

 Το μάθημά μας είναι μαθητοκεντρικό και επικοινωνιακό. Ναι, οι εξωσχολικές μας δραστηριότητες μπλέκονται με την πρακτική της διδασκαλίας μας. Ναι, κάνουμε τέχνη, παίζουμε θέατρο, τραγουδάμε, χορεύουμε με το ρυθμό σε δράσεις που προετοιμάζουμε εμείς οι δάσκαλοι και συμμετέχουμε. Γιατί ο δάσκαλος είναι απλά το μέσον προς τη γνώση. Ο ρόλος του είναι να εμφυσήσει, να βάλει ρίζες και εκείνα θα βλαστήσουν. Εδώ χαμογελάμε, γιατί αγαπάμε με αφοσίωση επί 36 χρόνια. Γιατί μεγαλώσαμε παιδιά και μεγάλωσαν τα παιδιά μας μέσα στις γελαστές αίθουσες

Ενδιαφερόμαστε για όλα: από την ευελιξία με την οποία κάνουμε μάθημα, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους, μέχρι το να στήσουμε όλα τα μικρά παιδιά πάνω στη σκηνή για να τονωθεί η αυτοεκτίμησή τους. Θα μπορούσαμε να γράφαμε κι άλλα πολλά, όμως αρκεί. Ρωτήστε τους μαθητές μας για την εμπειρία τους μαζί μας. Είναι οι καλύτεροί μας μάρτυρες. Απόδειξη η δική τους καριέρα με βάση την άριστη γλωσσομάθεια, αλλά και ότι μας εμπιστεύονται τυφλά τα δικά τους παιδιά. Καραογλάνη school for life- Καραογλάνη σχολείο ζωής.

 

Δύσκολο να μιλήσεις για… εμάς ως ανθρώπους, αλλά πρέπει. Οι άνθρωποί μας, όλοι με γνώση, εγρήγορση για το καινούριο, με ενδιαφέροντα με τα οποία μπολιάζουν το μάθημα, που θέλουν να είναι δάσκαλοι παρά τους χαλεπούς καιρούς. Αγαπούν το έργο τους, αλλά κυρίως το παδί. Εξελίσσονται, εμπνέουν, συντονίζουν δυναμικά. Πιστεύουν πως όλοι μπορούν να μάθουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Γι’αυτό ενσωματώνουν στη διδασκαλία τους δραστηριότητες που καλύπτουν όλους τους τύπους αντίληψης, προετοιμάζουν το δικό τους υλικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε γκρουπ, του κάθε μαθητή. Γι’αυτό τα τυχόν μαθησιακά προβλήματα σε μας δεν είναι εμπόδιο στη μάθηση. Οι άνθρωποί μας… επιστήμονες με ήθος.

Στον άνθρωπο. Στους γονείς που έχουν δικαίωμα να ξέρουν και να ρωτάνε. Στα παιδιά, με σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθενός. Πραγματοποιούμε γι’αυτά τόσες δράσεις όσες δεν υποπτεύονται, γιατί τα παιδιά είναι η ουσία που διψάει για διεξόδους ζωής. Στους συναδέλφους που στηρίζουμε, υποβοηθούμε το έργο τους με σεμινάρια, προσωπικές συνεντεύξεις, παρακολούθηση του έργου τους, τακτικές συναντήσεις προσωπικού. Προσεγγίζουμε όλους ως προσωπικότητες σε εξέλιξη, και πρώτα απ’ όλους εμάς. Γιατί όλοι διδασκόμαστε. Η μόρφωση, η τέχνη, ο ανθρωπισμός, η αγάπη στα ζώα κι ο σεβασμός στη φύση διέπουν τη φιλοσοφία της διδασκαλίας μας, μέσα κι έξω από τα βιβλία.

Στο μάθημα που είναι κομψοτέχνημα. Στις φροντισμένες γωνίες, στις προσεγμένες γιορτές και εκδηλώσεις, στο καθημερινό μας πρόγραμμα ποιότητας που με χαρά υπηρετούμε αφοσιωμένα. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ σε όλες τις εκφάνσεις του λειτουργήματός μας.