ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Η ανάπτυξη του γραπτού λόγου στα ελληνικά είναι ένα συχνό θέμα που αντιμετωπίζουν μαθήτριες και μαθητές, και επηρεάζει  ό,τι έχει να κάνει με την έκφραση: τη σχολική επίδοση, ιδιαιτέρως στα φιλολογικά μαθήματα, τη διάθεση ενός παιδιού να διαβάσει και να έρθει σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου και τη γενικότερη μαθησιακή του ανάπτυξη.

Στο εργαστήρι έκφρασης και δημιουργικής γραφής προσφέρουμε το έναυσμα και την έμπνευση έτσι ώστε τα παιδιά να μην αντιμετωπίζουν τη διαδικασία της γραφής ως αγγαρεία, αλλά ως ευχάριστη περιπέτεια.

  • Τμήματα για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου
  • Μάθημα μία φορά την εβδομάδα, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη λογοτεχνία, την ιστορία, περιβαλλοντικά θέματα, διδάσκονται τεχνικές γραφής και τα διάφορα είδη κειμένων, δημιουργικά αλλά και χρήσιμα στην καθημερινή ζωή (e-mail, διήγημα, ποίηση, διαδικτυακές φόρμες , διάλογο κ.α.)
  • Δημιουργούμε κοινά project και ενισχύουμε την παιδική φαντασία έτσι ώστε οι μαθητές μας να μην πουν ποτέ «δεν ξέρω τι να γράψω».
  • Προσφέρεται υλικό σε έντυπη μορφή αλλά και διαδικτυακή τάξη, όπου κάθε βδομάδα οι μαθήτριες και οι μαθητές καταθέτουν το υλικό τους και λαμβάνουν εξατομικευμένα σχόλια.