ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ PDF Print E-mail

H διδασκαλία της ξένης γλώσσας στις μικρές ηλικίες είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη διδακτική – μεθοδολογία.

Απαιτούνται ειδικές γνώσεις παιδαγωγικής,συγκεκριμένες ιδιότητες του δάσκαλου, και κυρίως ξεχωριστός χώρος, κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε το μικρό παιδί να νιώθει άνετα και ευχάριστα…να μάθει  με χαρά. Εμείς έχουμε τη γνώση, την πολύχρονη εμπειρία, τουςκατάλληλους  δασκάλους άλλα και τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

ΓΝΩΣΗ

Η  κα. Καραογλάνη έχει ασχοληθεί  προσωπικά με τη διδασκαλία των μικρών ηλικιών και έχει

 

αναπτύξει μιασύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας σύγχρονη με την οποία το παιδί μαθαίνει ενώψυχαγωγείται, δηλαδή μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, το παραμύθι, το θέατρο, αλλά και τον υπολογιστή ή τον διαδραστικό πίνακα. Ακόμημαθαίνει συμμετέχοντας σε ομαδικές   εργασίες και παιχνίδια. Έτσι, χρησιμοποιεί τα αγγλικά φυσικά και αβίαστα από την πρώτη μέρα, μιλώντας και γράφοντας. Ο τρόπος που προσεγγίζουμε την ηλικία αυτή είναι πολύ κοντά στον τρόπο που μαθαίνει το νήπιο τη μητρική γλώσσα και την κάνει κτήμα του για πάντα.

 

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Επί 35 χρόνια διδάσκουμε τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφαρμόζονταςπρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Οι δασκάλες που διδάσκουν τα παιδικά τμήματα  είναι απόλυτα ειδικευμένες στη διδασκαλία αυτού του ηλικιακού γκρουπ, από την ίδια τη διευθύντρια.
Ακόμη, είναι γλυκιές, υπομονετικές και φιλικές, πολύ σημαντικά στοιχεία προσωπικότητας για το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ.

ΧΩΡΟΙ

Τολμούμε να υποστηρίξουμε ότι είμαστε από τα πρώτα σχολεία στην Ελλάδα που αντιληφτήκαμε την αναγκαιότητα  ιδιαίτερων χώρων  διδασκαλίας για τα μικρά παιδιά ,και άμεσα δημιουργήσαμε τέτοιους χώρους. Μεγάλες αίθουσες παιχνιδιού, που θυμίζουν  ένα ευχάριστο νηπιαγωγείο,όμορφα συνδυασμένα χρώματα, άνετα έπιπλα στα μέτρα τους αλλά και χαλιά για να παίζουν ομαδικά παιχνίδια. Πολλά παιχνίδια  στα σωστά σημεία και φυσικά η απαραίτητη τεράστια οθόνη του διαδραστικού πίνακα που μετατρέπει το μάθημα σε μια υπέροχη παιδική ταινία, δεσπόζει στο χώρο των μικρών παιδιών.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνολογία βοηθάει πολύ στην πιο ευχάριστη αλλά και άνετη , εύκολη μόρφωση των παιδιών. Πάντα όμως ο ενημερωμένος δάσκαλος είναι αυτός που κάνει το τεχνολογικά υποβοηθούμενο μάθημα ένα μαγικό ταξίδι στη γνώση και όχι απλά ένα μέσο εντυπωσιασμού που  ξεφουσκώνει μετά από λίγες φορές χρήσης, όταν γίνεται με ρουτίνα και χωρίς έμπνευση.

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές,  και κυρίως οι διαδραστικοί πινάκες κάνουν  την επανάσταση στη διδασκαλία της γλώσσας.
Ο διαδραστικός πίνακας είναι συνδεδεμένος με υπολογιστή και μηχάνημα προβολής. Έχει διαπεραστικότητα, δηλαδή το παιδί και ο δάσκαλος έχουν την δυνατότητα με την αφή να γράψουν, να ζωγραφίσουν, να μεταφέρουν  λέξεις, προτάσεις, εικόνες.  Άπειρες οι δυνατότητές του και στο μέλλον ακόμη περισσότερες.

Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας  μικρών παιδιών είναι εξοπλισμένες με μεγάλων διαστάσεων οθόνες διαδραστικών πινάκων , για πιο έντονα ερεθίσματα στα παιδιά, και αυτόματα πιο εύκολη αποτύπωση και απομνημόνευση.

 

Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας γίνεται όπως καταλαβαίνετε ταξίδι και παιχνίδι.