ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ PDF Print E-mail

 

 

 

1. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

α) Κτίριο – Αυλή

Μπαίνοντας στο χώρο του Σχολείου διαπιστώνεις ότι είσαι τυχερός γιατί έρχεσαι σε ένα Σχολείο με αυλή, δέντρα και κήπο. Για να συντηρηθούν όλα αυτά και να χαίρεσαι εσύ αυτήν την εικόνα, εργάζονται αρκετοί άνθρωποι. Μπορείς και εσύ να συνεισφέρεις στο να συνεχίσεις να χαίρεσαι αυτό το όμορφο περιβάλλον. Πώς;

1. Φροντίζεις για την καθαριότητα του Σχολείου χρησιμοποιώντας τα καλάθια σκουπιδιών.

2. Όχι μόνο δεν κόβεις λουλούδια που ανθίζουν στα παρτέρια την άνοιξη, αλλά φροντίζεις κι εσύ να μην κακοπάθουν. Αν σ’ αρέσει πολύ ένα φυτό, μπορείς κι εσύ να φέρεις μια ρίζα ή ένα σπόρο. Η κα Καραογλάνη σίγουρα θα φροντίσει να φυτευτεί, ώστε να χαίρεσαι το δικό σου φυτό στη δική σου αυλή.

3. Το Σχολείο είναι κτισμένο δίπλα σε άλλα σπίτια. Στην αυλή δεν πρέπει να φωνάζεις και προσέχεις να μην ενοχλείς τους γείτονες. Οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν το πρωί και έρχονται το απόγευμα στο σπίτι τους να ξεκουραστούν. Δεν είναι λοιπόν υποχρεωμένοι να ακούν τις φωνές μας επειδή εμείς κάνουμε τα μαθήματά μας.

4. Αν έρχεσαι με ποδήλατο ή μηχανάκι, πρέπει να προσέχεις στο παρκάρισμα, ώστε να μην εμποδίζεις τα σχολικά.

β) Κτίριο – Εσωτερικό

1. Περιμένεις να έρθει η ώρα μαθήματος στην αίθουσα αναμονής του σχολείου χωρίς να φωνάζεις, γιατί ενοχλείς τις τάξεις που κάνουν μάθημα. Εκεί μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα μαθήματά σου ή να διαβάσεις τα περιοδικά. Αν η αίθουσα αναμονής είναι γεμάτη, περιμένεις στον προθάλαμο.

2. Πριν μπεις στο μάθημα, περιμένεις να αδειάσει η αίθουσα από τους προηγούμενους μαθητές. Μπαίνεις και βγαίνεις από την αίθουσα με σειρά και τάξη, χωρίς να κάνεις φασαρία, γιατί δίπλα κάνουν μάθημα.

3. Δεν σπρώχνεσαι με τους συμμαθητές σου στις σκάλες.

4. Πίνεις νερό μόνον από τον ψύκτη.

5. Στους χώρους υγιεινής προσέχεις να μην πετάς χαρτιά έξω από τα ειδικά καλαθάκια.

γ) Κτίριο – Αίθουσες

1. Οι αίθουσες είναι όμορφες, με ταιριαστά χρώματα και κάδρα στους τοίχους. Προσέχεις να μη λερώσεις με τα πόδια σου τους τοίχους.

2. Δεν γράφεις ποτέ πάνω στο θρανίο.

3. Αν έχεις κάνει κάποια άσκηση ή παιχνίδι με τη δασκάλα σου και έκοψες χαρτάκια, προσέχεις ώστε να μην αφήσεις τίποτα στο πάτωμα και είναι βρώμικη η αίθουσα για το επόμενο τμήμα.

4. Τοποθετείς το θρανίο σου ή το κάθισμά σου όπως ήταν όταν μπήκες στην τάξη.

5. Αν θέλεις να στολίσεις την αίθουσα με κάτι δικό σου που έχεις φτιάξει, μπορείς να το κρεμάσεις στον πίνακα ανακοινώσεων, αφού πάρεις άδεια από τη δασκάλα σου.

6. Προσέχεις να μην μασάς τσίχλα την ώρα του μαθήματος.

2. ΚΙΝΗΤΑ

Επιτρέπεται να έχεις το κινητό μαζί σου στο Σχολείο, αλλά πρέπει να το κλείνεις και να το έχεις μέσα στην τσάντα σου πριν αρχίσει το μάθημα.

3. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

·Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο του Σχολείου παρά μόνον σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. Καλούμε μόνο σταθερά τηλέφωνα.

·Η γραμματεία ειδοποιεί γονείς μόνο σε σταθερά τηλέφωνα.

4. ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε όλους τους χώρους των Σχολείων ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΗ.

5. ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

§ Έχεις υποχρέωση να έρχεσαι πάντα έγκαιρα στην ώρα του μαθήματος και να αποφεύγεις αδικαιολόγητες απουσίες.

§ Αν απουσιάζεις για οποιονδήποτε λόγο, θα πρέπει να ζητήσεις από τους γονείς σου να ειδοποιήσουν την καθηγήτριά σου μέσω της Γραμματείας.

§ Για οποιαδήποτε αδικαιολόγητη απουσία, η Γραμματεία θα επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τους γονείς σου.

6. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ

1. Διατηρείς τα τετράδιά σου καθαρά και έχεις οργανωμένες τις φωτοτυπίες σου σε διαφάνειες. Κρατάς τις εργασίες σε ένα ειδικό ντοσιέ, γιατί κάποιες απ’ αυτές θα τις χρησιμοποιήσουμε ώστε να φτιάξουμε το language portfolio.

2. Παρουσιάζεις τις εργασίες σου στη ώρα τους. Αν για κάποιο λόγο έρθεις απροετοίμαστος στο μάθημα, πρέπει να ενημερώσεις την καθηγήτρια σου πριν αρχίσει το μάθημα και να φέρεις την εργασία σου την επόμενη φορά.

3. Πρέπει να γνωρίζεις πότε γράφεις test. Το Σχολείο δίνει πάντα έγκαιρα σημείωμα! Σε περίπτωση που δε μπορέσεις να γράψεις τη συμφωνημένη ημερομηνία, πρέπει να κανονίσεις με την καθηγήτρια σου να το γράψεις το αργότερο μέσα σε 5 ημέρες.

7.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

1. Όταν απουσιάζεις, ενημερώνεσαι για τα καθήκοντά σου τηλεφωνώντας στη Γραμματεία, μόνο 4.00 – 5.00 το απόγευμα ή ενημερώνεσαι από την ιστοσελίδα του σχολείου.

2. Είναι υποχρέωση σου να δίνεις τα ενημερωτικά σημειώματα του Σχολείου στους γονείς σου έγκαιρα.

8. ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ

Κατά την εγγραφή σου ή μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο, πρέπει να

δώσεις στη γραμματεία μία πρόσφατη φωτογραφία σου.

9. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΈΣ

Απαγορεύεται να τους χρησιμοποιείς χωρίς επίβλεψη του καθηγητή.

10. ΜΕΤΑΦΟΡΆ

Αν χρησιμοποιείς το πούλμαν πρέπει να είσαι έξω από το σπίτι σου 20 λεπτά πριν από

την ώρα του μαθήματός. Σε περίπτωση απουσίας ειδοποιήστε αμέσως τον οδηγό και

όχι τη γραμματεία στις ώρες 15.00-16.00 και όχι άλλη ώρα γιατί οδηγούν.

11. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Δεν πλησιάζω τον διαδραστικό πίνακα όταν απουσιάζει η δασκάλα μου.